Cornelia

personal
Biografi

"Jag hade en massa ljud i mitt huvud som jag behövde få ur mig…"

Det här är "Engine", Cornelias första album på Ramjac. Efter tio års sökande har en av Sveriges intressantaste artister och bäst bevarade hemligheter hittat ett musikaliskt hem där hon har full artistisk frihet, men också förmågan att med några av Sveriges främsta musiker, programmerare och producenter åstadkomma den unika mix av singer songwriter-innerlighet och elektronisk kreativitet som Ramjac blivit känt för.

Goran Kajfes, Johan Skugge och Ramjacs egen RMJC är bara några av namnen som står bakom den egen producerade skiva som nu visar upp Cornelias sanna jag.
"Jag hade en massa ljud i mitt huvud som jag behövde få ur mig", säger Cornelia.

"Jag ville att alla sound, alla ackord, alla beats, all sång, all text skulle resonera med mig rent organiskt."


För att nå den ljudbild hon efterstävade konsturerade Cornelia alla låtarna på "Engine" efter en princip. Först ett Wurlitzer-spår. Sedan tillkom ett lager med improvisation från inbjudna musiker. Improvisationerna klipptes sedan upp och återanvändes. Sedan tillkom inspelningar från olika miljöer, allt från Tokyos tunnelbana till yttre rymden.

"Jag ville inte ha nåt främmande på Engine - den skulle vara helt och hållet min. Men för att nå dit var jag tvungen att låta andra bidra till soundet som känns helt mitt eget."Releasedatum: 24/9
Label: Ramjac
Distribution: Bonnier/Amigo
EnglishSvenska Design by Cornelia. Websystem © 2000-2004 Fanglobe Media & Technology