Cornelia

blog
Cornelias Tunnelbane-Turné 2010

15 november

En dag kvar till premiär!! Naturligtvis har jag tappat rösten. Hoppas den kommer tillbaka till imorn…. Har lite svårt att koncentrera mig på allt jag ska fixa.

Var på Clas Ohlson igår och köpte kardborreband för att modda om shoppingbagen så att det går att fälla ner tyget på ena sidan för högtalaren. Har inte vågat klippa i den ännu.

Ska åka tunnelbana idag för att kolla vilken tid som är bäst. Jag kommer skriva dagens tid och station här på förmiddagen varje dag.

Borde ha mitt namn nånstans på väskan, kanske adressen till min sida…. Undrar om man kan skriva ut på självhäftande genomskinligt ”papper” på min skrivare. Just det – jag har ju T-shirt-tryck –papper som man stryker på. Undrar om det funkar på canvas?

Har fått ordning på tracksen också och börjat öva till dem. Det är bra för jag märker att volymerna är väldigt olika och det kan ju bli lite dråpligt om det plötsligt är ashögt så jag får kasta mig ner och fumla med volymen. Bra också för jag har tydligen glömt texten till vissa av låtarna……


12 november

Har kollat gröna linjen också idag. Lite svårare att hitta ställen att stå på där. Ofta smala perronger utan väggar mellan färdriktningarna. Hittade i alla fall tre ställen som kan funka, ja de får väl lov att funka.

Såg och hörde dessutom en kollega på Hötorget. Det var en man som spelade hjärtslitande vacker fiol till en drömsk bakgrund som han spelade på sin lilla cd-spelare som låg i en Boutique-påse ni vet med en liten pappbotten och band att hålla i.

Han hade fiolfodralet framför sig som man kunde lämna bidrag i. Många barn kom fram och la en krona eller så. Jag tittade i min plånbok och såg att jag bara hade en enkrona och en femtiosedel. Femtiosedeln kan jag ju inte lägga tänkte jag och la en krona!

Vad konstigt, varför kunde jag inte lägga en femtiolapp? Det är ju inte en förmögenhet direkt och jag borde ju stötta mina kollegor.

Det var en intressant insikt i hur man tänker på andra sidan. Det är inte alls säkert att man inte tycker det är bra eller vackert. Man kanske bara har dålig fantasi och inte kommer på att man kan lägga sedlar om man inte har några mynt på sig för tillfället.

Kom plötsligt på förresten att jag har gjort det en gång i New York. Jag gav 20 dollar till en kille som stod och sjöng. Han blev väldigt glad och frågade vad jag gjorde så jag sa att jag också sjunger och då ville han att jag skulle sjunga en låt vilket jag självklart gjorde. Hade tydligen bättre fantasi när jag var i New York.
4 October 2015
Mind Controlled Music
With Mind Controlled Music, the user can make musical decisions only by thinking. A head band is reading the alpha and theta waves of the brain.Alpha waves can be detected during meditation, when relaxing -and theta waves or more dominant when focusing, involving mathematics or language.

The music is divided into 3 categories:

1. drums/percussion
2. melodies/bass
3. harmonies/chords

When the player approach a portal one of the sounds is replaced with 2 alternative ones in the same category. By relaxing or focusing the player chose the desired one.

The music library is organized so that music elements that fit with other music elements are closer together on a map. the player can navigate on this map by making different choices. The map i not a flat one but a 80-sided ball, visualized to the lower left in the user interface.

Mind Controlled Music can produce 510000 possible combinations of music so it will never sound the same twice.

The project is a part of Megamind, a new ambitious science center at Sweden’s Musuem of Science and Technology. The project have also been supported financially by Konstnärsnämnden, Kulturbryggan and Innovativ kultur.

Mind Controlled Music has been developed and composed by Håkan Lidbo, Cornelia Sojdelius and Ludvig Elbaus, animations by Dan Spegel and initial programming by Jonatan Liljedal.

This is the user interface:


This is the intro video to make it easier for the visitors to understand the project:


Mind Controlled Music on Swedish TV:

Läs mer »
   
17 August 2011
Cornelia på Grolsch Block Party 2011
http://grolschblockparty.se/20...-repris/
Läs mer »
   
28 June 2011    
MINDY feat. Cornelia & Mindy's Brain Activity Program

Läs mer »
   
Nyhetsarkiv »
EnglishSvenska Design by Cornelia. Websystem © 2000-2004 Fanglobe Media & Technology